Станбениот комплекс со фасада што се „јаде“ носи малку поинаков концепт на живеење. Интегрира вегетација со помош на sидови и покриви и создава вертикален овоштарник. Проектот е дел од поголем потфат што вклучува трансформација на кампусот Вестбанк во Сан Хозе и е најголем од вкупно предвидените пет. Тоа ќе вклучува две одделни згради, вклучувајќи и соседен канцелариски простор дизајниран од студиото WRNS. Решението е развиено од James KM Cheng Architects во партнерство со Urban Community, Peterson I OPtrustom.
„Овоштарникот“ ќе биде изграден од масивна граѓа, архитектонски имитирајќи го „ритамот“ на овоштарниците што некогаш доминираа во пејзажот на долината Санта Клара. Проектот треба да ја слави локалната култура и да го зајакне карактерот на самото место во областа СоФА. Овој интересен дел е украсен со разнобојна уметничка и социјална сцена, со голем број културни центри, музеи и галерии. Секако дека новата станбена зграда усвојува план во форма на L, кој не само што ја почитува историјата, туку и ја зголемува ефикасноста. Покрај тоа, зградата и јавниот плоштад формиран веднаш до него ќе создадат ново место за собирање во оваа област.
Овој проект ќе потсетува на земјоделското наследство во Сан Хозе, носејќи ја природата преку вертикален овоштарник не само за целосно заменување на производното земјиште раселено од развојот, туку и за дополнителен придонес кон земјоделското производство. Овошје погодно за одгледување во услови кои владеат во регионот се: јаболка, цитруси и цреши. Зградата се карактеризира со фасада со низа балкони и жардиниери, додека дворот на приземјето е под крошна на дрвја, обезбедувајќи отворен простор каде има ресторан отворен за јавноста, но и зелена оаза во форма на лоби за станарите во зградите.
Има тенденција на нула енергија, што значи дека кога ќе се изгради објектот нема да влијае негативно на животната средина. Електрификацијата ќе се изврши со цел значително да се намали емисијата на ефекти на стаклена градина на долг рок. Овошјето и овоштарниците ќе и обезбедат на заедницата и на животната средина директни придобивки во форма на храна, и секундарни придобивки во форма на подобрување на климата и ублажување на ефектите од дождовната вода.