Еден од најпознатите и во последните години најпопуларните француски колачи macarons им послужил на дизајнерите од Хонг Конг како инспирација за внатрешноста на еден специфичен ресторан.
Бирото NC Design & Architecture дизајнирало ресторан лоциран во азиската метропола, наречен Eat Darling Eat – „Јади драга јади“. Станува збор за специфично конципиран угостителски објект кој се опишува себеси како постмодерна лабораторија за десерти, па затоа не е изненадувачки што популарниот macarons послужол како инспирација за ентериерот.
Шарено, слатко и флуоресцентно
Во овој ресторан ги послужуваа своите најнови верзии на познати локални колачи, а просторот е полн со бои и форми. Се разбира, се асоцира на воздушести кремасти колачиња.
Дизајнерскиот тим на студиото NC Design & Architecture користел многу транспарентни флуоресцентни детали, а мебелот е направен во форма на торти. Некои столици се во форма на macarons, а некои имаат конструкција од желе. Како и да е, боите што предизвикуваат желба за слатко доминираат во просторот.
Ресторанот Eat Darling Eat е модернистички простор, кој со својот ентериер го акцентирал она што му е најважно – уживање во слатки.